Hvor mye det koster å montere en elbillader hjemme?

Hva er kostnaden for å få montert en elbillader hjemme

Pris på hjemmelader til elbilen?

Å montere en elbillader hjemme kan være en investering som lønner seg i form av bekvemmelighet, kostnadsbesparelser og miljøfordeler. Imidlertid er det naturlig å lurer på hvor mye denne oppgraderingen faktisk koster. Prisen på å installere en elbillader kan variere betydelig avhengig av flere faktorer.

1. Type elbillader:
Kostnaden for en elbillader hjemme kan variere avhengig av hvilken type lader du velger. De to vanligste typene er nivå 1-ladere (som bruker vanlige stikkontakter) og nivå 2-ladere (som krever en dedikert 240-volts krets). Her er noen omtrentlige priseksempler:

Nivå 1-lader: Disse er vanligvis de rimeligste alternativene, med en kostnad på omtrent 500 til 1 500 kroner for selve laderen.

Nivå 2-lader: Dette er den mest populære og effektive typen for hjemmebruk. Prisen for en nivå 2-lader varierer fra 5 000 til 15 000 kroner, avhengig av merket og funksjonene.

2. Elektrisk oppgradering:
Hvis ditt eksisterende elektriske system ikke kan støtte en nivå 2-lader, kan det være nødvendig med elektriske oppgraderinger. Dette kan inkludere installasjon av en dedikert 240-volts krets og eventuell paneloppgradering. Kostnadene for slike oppgraderinger varierer, men de kan være i området 15 000 til 30 000 kroner, avhengig av kompleksiteten.

3. Arbeidskraftkostnader:
Å ansette en kvalifisert elektriker for å installere elbilladeren er nødvendig for å sikre at alt blir gjort riktig og sikkert. Arbeidskraftkostnader kan variere avhengig av hvor du bor og prosjektets omfang. Normalt kan arbeidskostnadene være omtrent 5 000 til 10 000 kroner eller mer, avhengig av kompleksiteten i installasjonen.

4. Tillatelser og inspeksjoner:
I enkelte områder kan du være pålagt å søke om tillatelser og gjennomgå inspeksjoner når du installerer en elbillader hjemme. Dette kan føre til ekstra kostnader i form av gebyrer.

5. Priseksempler:
For å gi et mer konkrete prisideer, her er noen eksempler:

Eksempel 1: Installering av en nivå 2-elbillader med enkle elektriske oppgraderinger i et hus med eksisterende 240-volts strømnett kan koste omtrent 16 000 til 20 000 kroner.

Eksempel 2: Installering av en nivå 2-elbillader i et eldre hus som krever omfattende elektriske oppgraderinger kan koste omtrent 25 000 til 40 000 kroner.

Eksempel 3: Hvis du allerede har en 240-volts krets i garasjen eller på oppstillingsplassen, kan kostnaden for å installere en nivå 2-lader være så lav som 5 000 til 10 000 kroner.

Husk at prisene kan variere betydelig basert på din spesifikke situasjon, beliggenhet og valg av elbillader. Det er viktig å innhente flere anbud fra kvalifiserte elektrikere for å få en nøyaktig prisvurdering basert på dine individuelle behov. På denne måten kan du ta en informert beslutning om å installere en elbillader hjemme og budsjettere for kostnadene på en effektiv måte

Elbillader

Elbillader - Raskt og trygt

Når du kjøper elbil følger det normal med to ladekabler. Den ene laderen har en boks med elektronikk festet på ladekabelen, dette er «nødladeren» som burde brukes når du kommer til et sted der det ikke finnes ladestasjoner samtidig som du er avhengig av å få ladet opp bilen. Enkelte benytter denne som primær lader hjemme, men da må du sørge for at det er montert jordfeilvern av type B på ladekursen. Montering av jordfeilvern av type B for å få ladet hjemme er ganske kostbart, samtidig som du ikke får mer enn 10 amper lading. Den andre kabelen som følger med en «type-2» ladekabel. Denne kabelen er kompatibel med de aller fleste AC ladestasjonene i landet.

Hva koster det å få montert en elbillader hjemme?
Pris for å få montert elbillader hjemme er litt avhengig av hvilken lader du ønsker, samtidig som monteringskostnaden vil kunne variere ut fra hvor langt ladekabelen skal strekkes og hvor mye arbeid det er med å få den ut. Om ladekabelen må drilles gjennom mur eller graves ned vil det være mer kostbart å få dette montert enn om vi bare kan gå rett gjennom veggen og feste ladeboksen på husveggen. Vi leverer ferdig elbilladere inkludert alt av arbeid og materialer fra 16.000,- ønsker du tilbud eller fastpristilbud på montering av elbillader hjemme er det bare å ta kontakt med oss, så skal vi få gitt deg et hyggelig tilbud.

Kontaktskjema!

 
 

Kontaktskjema!

 
 

Bestill elektrikertjenester eller gratis befaring!
Trenger du elektriker eller ønsker å få montert elbillader hjemme kan du benytte dette kontaktskjemaet.

Hvorfor velge oss?

– Tett oppfølging gjennom hele prosessen.
– Erfarne elektrikere klare for arbeid.
– God service og rask responstid.
– Fleksibel og løsningsorientert.
– Stiller med alle faggrupper ved behov.
– Alltid dokumentasjon på utført arbeid.
– Enkle å komme i kontakt med både før og etter.
– En fast kontaktperson.
– Konkurransedyktige priser.
– Vi utfører oppdrag i Oslo, Asker og Bærum.

Mer informasjon om DinElektropartner!

Hvilke tjenester tilbyr vi?

– Flytte på eller installere nye stikkontakter.
– Montering og flytting av belysning.
– Oppgradering av sikringsskap.
– Montering av nytt sikringsskap.
– Feilsøking/el-sjekk.
– Ladere til elbil.
– Montering av komfyrvakt.
– Installasjon ifm. oppussing.
– Installasjon av nye kurser.
– Elektrikervakt.

Små eller store problemer?

Hver dag jobber vi tett med våre kunder. For oss er det viktig å opprettholde en god kommunikasjon med alle våre kunder. Hos oss så møter du en elektriker som ser løsninger der du ser utfordringer. Vi lytter alltid til våre kunders ønsker og kommer med råd og ideer til forbedringer om dette er ønskelig. Hos oss får du god oppfølging, rådføring av produkter etter ønske og behov, kvalitetssikker installasjon og dokumentasjon etter dagens standard til avtalt tid og pris!

Kontakt oss for tilbud eller en uforpliktende prat!

Elbillader - Elektriker til avtalt tid, kvalitet og pris!