Bytte fra skrusikring til automatsikring

Ønsker du å få skiftet ut dine gamle skrusikringer med nye automatsikringer?

Fra skrusikringer til automatsikringer

Hva er en sikring? Sikringene beskytter ledninger og apparater mot overbelastning eller kortsluttning. I ditt sikringsskap har du flere sikringer som kontrollerer strømflyten til ulike deler av boligen. Hva skjer når sikringen går? Som regel snakker vi om en kortsluttning, kortsluttningen skjer om det kommer en plutselig stor strømstyrke som gjør belastningen på sikringen for stor. En vanlig grunn til at sikringen går er at det plugges et apparat i stikkontakten det er noe feil med eller som bruker mer strøm enn hva kursen klarer. Hva skal du se etter når du har gamle skrusikringer i ditt sikringsskap? Dårlig kontaktpunkter og varmegang er spesielt aktuelt i eldre sikringsskap. Minst en gang i året burde sikringslokkene etterstrammes, da disse har lett for å løsne over tid. Pass også på om sikringene blir unormalt varme, spesielt på vinteren når strømforbruket øker grunnet økt oppvarming i boligen er det smart å følge litt med. Blir sikringene så varme at du ikke kan holde hånden på de, må du kontakte en elektriker som kan undersøke om alt er som det skal.

Vi skifter ut dine gamle skrusikringer til automatsikringer. Som alle andre bygningsdeler er også sikringsskapet avhengig av å oppgraderes. Forventet levealder på boligens elektriske anlegg er ca 30 år, etter dette må du regne med at utstyret nærmer seg slutten av sin levetid og at isolasjonen rundt ledninger er svekket. Går sikringene dine ofte er dette ofte eller gnistrer det i stikkontaktene år du setter inn støpselet? Dette er ofte tegn på at anlegget er overbelastet eller underdimensjonert.

Hva skal du se etter i sikringsskapet?
Har du et sikringsskap med gamle skrusikringer er det på tide å skifte ut sikringene til moderne automatsikringer. Grunnen til at gamle sikringsskap med skrusikringer kan være brannfarlige er i hovedsak en høyere grense for overbelastning før sikringene slår ut. Dette bør skiftes ut. Lukter det svidd i sikringsskapet eller om du kan se brente eller smeltet plast på ledningene som er festet til sikringene eller om sikringene blir varme er dette et tegn på at sikringsskapet bør skiftes.

Er det på tide å rehabilitere det gamle sikringsskapet? Utdaterte sikringsskap med gamle skrusikringer kan være brannfarlig. Grunnen til at gamle sikringsskap med skrusikringer kan være brannfarlige er i hovedsak en høyere grense for overbelastning før sikringene slår ut. Vi rehabiliterer ditt gamle sikringsskap med ny innmat! Ved rehabilitering av sikringsskap er det ofte ikke behov for å rive vegger eller involvere andre håndtverkere. En rehabilitering av sikringsskapet vil gi økt sikkerhet på anlegget samt at man får en ryddig, oversiktlig og mer betjeningsvennlig installasjon. Ved å oppgradere de gamle skrusikringene eller automatsikringene til jordfeilautomater vil du få jordfeilovervåking på hver enkelt kurs. Jordfeilautomatene har egen indikator som viser om den slår ut på grunn av jordfeil. 

Ønsker du tilbud på utskifting av dine gamle skrusikringer er det bare å ringe eller sende oss en henvendelse, vi gir deg gjerne et tilbud på dette arbeidet eller kommer på en uforpliktende befaring.

Skifte sikringsskap - Elektriker

Derfor bør du bytte ut skrusikringene

I dag er det vanlig å ha automatsikringer i sikringsskapet, Selv om gamle skrusikringer ikke installeres i dag er det fortsatt mange gamle boliger som har skrusikringer, er du en av de som fortsatt har gamle skrusikringer er det på tide å skifte de ut. Det er ikke noe krav til at gamle skrusikringer må skiftes ut, men det er verdt å merke seg at varmegang i skrusikringer er en gjenganger, og er i mange tilfeller en brannfelle. Dersom du har skrusikringer bør disse sjekkes jevnlig etter varmegang, svart farge eller svidd lukt

Hva er egentlig forskjellen på skrusikringer og automatsikringer?
Skrusikringer: Ved overbelastning av smeltesikringer eller skrusikringer, vil en sølvtråd trukket gjennom sikringen smelte når sikringen overbelastes og blir varm. Når sikring har gått vil sikringen «sprette ut» og det vil være enkelt å se hvilken sikring som har gått. Grunnen til at gamle sikringsskap med skrusikringer kan være brannfarlige er i hovedsak en høyere grense for overbelastning før sikringene slår ut.
Automatsikringer: Automatsikringer bruker elektromagnetiske og mekanisk reaksjoner til å koble ut strømkretsen ved en eventuell overbelastning eller kortslutning. Når en automatsikring slår ut vil denne kunne settes tilbake i funksjonen igjen ved å vippe den tilbake etter at årsaken til at sikringen slo ut er undersøkt og utbedret.

Kontaktskjema!

 
 

Kontaktskjema!

 
 

Hvorfor velge oss?

– Tett oppfølging gjennom hele prosessen.
– Erfarne elektrikere klare for arbeid.
– God service og rask responstid.
– Fleksibel og løsningsorientert.
– Stiller med alle faggrupper ved behov.
– Alltid dokumentasjon på utført arbeid.
– Enkle å komme i kontakt med både før og etter.
– En fast kontaktperson.
– Konkurransedyktige priser.
– Vi utfører oppdrag i Oslo, Asker og Bærum.

Mer informasjon om DinElektropartner!

Hvilke tjenester tilbyr vi?

– Flytte på eller installere nye stikkontakter.
– Montering og flytting av belysning.
– Oppgradering av sikringsskap.
– Montering av nytt sikringsskap.
– Feilsøking/el-sjekk.
– Ladere til elbil.
– Montering av komfyrvakt.
– Installasjon ifm. oppussing.
– Installasjon av nye kurser.
– Elektrikervakt.

Små eller store problemer?

Hver dag jobber vi tett med våre kunder. For oss er det viktig å opprettholde en god kommunikasjon med alle våre kunder. Hos oss så møter du en elektriker som ser løsninger der du ser utfordringer. Vi lytter alltid til våre kunders ønsker og kommer med råd og ideer til forbedringer om dette er ønskelig. Hos oss får du god oppfølging, rådføring av produkter etter ønske og behov, kvalitetssikker installasjon og dokumentasjon etter dagens standard til avtalt tid og pris!

Kontakt oss for tilbud eller en uforpliktende prat!

Bytte fra skrusikring til automatsikring - Elektriker til avtalt tid, kvalitet og pris!